بسم الله الرحمن الرحیم
قال علی علیه السلام:
"
اوضع العلم ما وقف علی اللسان و ارفعه ما ظهر فی الجوارح و الارکان. (نهج البلاغه، حکمت 92)
پست ترین دانش، دانشی است که در سطح زبان، متوقف شود و والاترین دانش، آن است که در کل وجود
فرد، ظاهر و منعکس گردد.

از آنجا که تفکر و تعمق در پدیده های عالم هستی که همه آنها از ذرات کوچک تا کرات و کهکشانهای بی انتها مخلوقات خداوند متعال هستند ، ظرفیت بی انتهایی را در ی کنجکاوی انسان در کشف حقایق و روابط بین پدیده ها در طول دستیابی به اعتقاد عمیق و ایمان پایدار به خدا دارد ،از این روست که در قرآن، خدا ی باری تعالی دستور موکد به جستجوی در طبیعت و توجه به قدرت لایزال الهی در آفرینش عالم هستی دارد.بنابراین آموزش و پرورش خود را موظف و مکلف می داند با پیش بینی برنامه های مناسب این فرصت رابرای کودکان ودانش آموزان فراهم نماید تاحاصل تحصیلات مدرسه ای ، تنها انتقال پاره ای از مفاهیم به ذهن دانش آموزان نباشد ،     ( سواد به معنی سنتی ) که با فراموش شدن آن مفاهیم ، حاصل کلیه سال های تحصیل نیز از دست برود . به همین سبب ، باید سعی کنیم علاوه بر مفاهیم پایه ، راهی به دانش آموزان نشان دهیم که خودشان بتوانند به دنبال معرفت و دانش مورد نیاز خود بگردند و به یک یادگیرنده ی مادام العمر تبدیل شوند . به همین منظور علاوه برکسب دانش باید راه و روش یادگیری را هم به آنان بیاموزیم تا میل به یادگیری در آنان تقویت گردد

پروژه ی علمی به علت ماهیت هیجانی و اکتشافی خود ، میل به یادگیری را در دانش آموز تقویت می کند و به علّت ماهیت فرایندی خود راه و روش یادگیری را نیز به او می آموزد بنابراین می تواند ابزاری بسیار قوی در خدمت تعلیم و تربیت به معنای واقعی باشد . بنا بر اهمیت پرورش روحیه فعالیت گروهی  بایداز پروژه ها یی که توسط دانش آموزان بصورت گروهی انجام می گیرد حمایت نماییم و اولویت بالاتری را درارزیابی اینگونه پروژه ها در نظر بگیرم.
از آنجایی که دانش آموزان دوره ابتدایی از نظر کسب مهارت ها و تجربیات علمی در ابتدای راه قرار دارند ، برای انجام فعالیتی مثل پروژه علمی نیاز به کمک و راهنمایی معلم و والدین و حتی یکدیگر دارند . معلمان عزیز می توانند هدایت دانش آموزان را برعهده گیرند .

این نوشتار از زبان معلم نسبت به دانش آموز تنظیم شده و مخاطب افعال آن دانش آموز است.

چگونه یک پروژه علمی را انجام دهیم؟

یک دفتر یادداشت تهیه کنید.

عناوین مختلف را کنکاش کنید و با نیروی فکرتان یک موضوع جدید برا ی پروژه بیابید

نوع پروژه خود را مشخص کنید.   

موضوع مورد علاقه خود را به یک پروژه تبدیل کنید.        

فرضیه سازی         

تعیین متغیرها         

طراحی آزمایش         

اجرای آزمایش    

ثبت و سازماندهی نتایج       

نتیجه گیری                

گزارش کتبی         

تابلوی نمایش         

تمرین برای ارائه شفاهی پروژه   

ارائه پروژة علمی به نمایشگاه


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نگین فیروزه ای April ارتباط گروه پنجره پنسا کهف تهران سوله معجزات علمی قران نت نگار گلستان